100 de idei - Despre şi pentru adolescenţi

 

Autor: Ioana Drugaş

Editura Primus, Oradea

Anul apariţiei: 2012

Număr de pagini: 240

Format: B5 24/17 cm

Preţ: 35 lei

 

"Una dintre marile probleme ale generației ce vine din urmă este lipsa de comunicare cu părinții. Există, astfel, o nevoie iminentă de un „tutorial” în această privință, întrucât nici tinerii, nici adulții nu reușesc decât în foarte mică măsură să rezolve conflictul dintre generații. Aceste eșecuri repetate conduc de cele mai multe ori la nepăsare, ambele părți lăsând situația așa cum este." (Dobai Andrei, un tânăr de 18 ani)

"Creativitatea, seriozitatea şi meticulozitatea ce o caracterizează pe autoarea acestei cărţii au dus la realizarea unui material foarte bine structurat, uşor de lecturat şi de utilizat de mai mulţi „specialişti” în problematica adolescenţilor – părinţi, cadre didactice, animatori de tineret, psihologi şi chiar adolescenţii înşişi. (...) Cel mai provocator mod de utilizare a acestui ghid şi cel mai mare câştig va fi al adolescenţilor, ca mici „specialişti” în propria lor formare." (Lévai Mihaela Ioana, specialist în psihologie educaţională)

"A-i solicita unui adolescent să fie original în ceea ce întreprinde, înseamnă a-i oferi ocazia de a se schimba, de a-şi dovedi creativitatea, de a emite idei inedite, ceea ce conduce automat la creşterea prestigiului lui în grup. Activităţile concepute de autoare şi cuprinse în prezentul volum oferă oportunităţi extraordinare de a soluţiona situaţii imaginare în stil personal, prin raportare la experienţa anterioară." (Bochiş Laura, profesor psihopedagog dr.)

 

Cuprins 100 de idei - Despre şi pentru adolescenţi (.pdf)

Prefaţă (.pdf)

Vizualizare gratuită - Câteva idei despre adolescenţi (de la 61 la 70) (.pdf) 

Vizualizare gratuită Stabilirea/consolidarea scopurilor în viaţă - 2027, miercuri, ora 2345 (.pdf)